Hvordan plejer man gråt hår?

Hvornår processen med grå hår begynder, afhænger af dine gener, men det kan accelereres af stress og sygdomme, for eksempel kronisk B12-mangel eller problemer med skjoldbruskkirtlen. Grå hår efter man er fyldt 30 anses for at være naturligt, men hvis der opstår sølvtråde i håret tidligere, er de symptomer på for tidlige grå hår. Uanset hvornår og hvorfor vi begynder at få grå hår, så kan udseendet af grå hår blive forbedret på mange måder. Hvordan plejer man gråt hår og hvordan starter man den rette behandling?

Gråt hår – egenskaber

Grå hår har en anderledes struktur end normalt hår: det er ofte mere tørt, nogle gange tykkere eller tyndere end hår med pigment eller begynder måske endda at krølle.

Gråt hår – hvornår skal man begynde behandlingen?

Så længe de grå hår ikke er mere end 10-15% af hele hårområdet, så er der ingen grund til at ændre dine vaner. Pleje af gråt hår er nødvendigt når mængden er mere end 60-70%. Så skal metoderne for hårpleje ændres. Hvis det grå hår er tykt og tørt, bør du bruge fugtennde ingredienser med blødgørende egenskaber. Af og til, er det en god idé at bruge en shampoo eller conditioner til at forebygge gule toner i håret, som også vil få dig til at undgå blå reflekser i håret. Vælg produkter for din hårtype hver dag og vask dit hår med en shampoo til gråt hår en gang om måneden.

Hvordan plejer man gråt hår?

Skift frisure

Hvis du har mere end 30% gråt hår og ikke ønsker at farve det, så overvej at få lavet en ny frisure. I dette tilfælde, vil langt hår højst sandsynligt ikke se imponerende ud, så få en bob eller et pixie cut.

Forøg volumen

Med alderen bliver vores hår tyndere og falder ud, så det er en god idé at tilføje volumen. For at gøre dette, så masser hovedbunnden før hver hårvask. Takekt være dette, vil du forbedre blodcirkulationen og løfte håret ved rødderne.

2-i-1 shampooer kan overbebyrde fint hår og de bør undgås. I stedet er det en god idé at række ud efter lette masker og mousser. Effekten af hårløftet vil også komme hvis du vasker det med en blanding af shampoo og hvidt ler. For at lave den, så bland lys øl emd vand (1:1 ratio) og hæld det over håret.

Tag et par år tilbage

Håret bliver gråt fordi det mister pigment der har tidligere givet det farve. På grund af dette, er det nu hult, stift og udsat for skader. For at styrke håret og gøre det mere fleksibelt, så er det en god idé at bruge en hjemmelavet hårmaske mindst en gang om ugen. For at lave den, så bland kokosolie (2 skefulde), rosemarinolie (5 dråber), og en æggeblomme, og påfør det til dit hår. Put folie og et varmt håndklæde om håret. Masken bør vaskes af efter 30 minutter.

Masser af fugt

Gråt hår mister fugten hurtigere, knækker og falder ud. For at forebygge dette, så skal du genopbygge det. Den bedste metode til genopbygning er at påføre olier, så håret får sin glans tilbage og bliver mere elastisk. De fugtende egenskaber findes også i jojobaolie, arganolie og amlaolie (fra indisk stikkelsbær). Håroliering skal udføres 2-3 timer før hårvask eller dagen før. For at gøre dette, så hæld en lille mængde olie i fingerspidserne og gør det gennem (tørt eller fugtigt) hår fra rod til spids.

Genopret farven

Man skal ikke farve gråt hår, og vi har et udvalg af de bedste frisurer til at bevise det. På den annden side, så er det ikke alle kvinder der føler sig tilpas med gråt hår. Hvis du føler at sølvtrådene får dig til at se ældre ud, så kan du farve dem. Du skal huske på at gråt hår ikke tolererer farvende midler, så det er en god idé at gå til en god frisør, især den første gang; de vil vælge en farve der matcher din teint og sørge for en dyb hydration af håret.

Derudover er det en god idé at bruge proteintilskud ved hver hårvask. Disse præparater fugter håret og forøger blødheden og glans. Kosmetik der indeholder sheasmør er særligt effektive. Lilla shampooer vil hjælpe med at få en naturlig farve. Sådanne produkter fjerner ikke blot gule toner, menn tilføjer også en kølig farve til håret.

Hvis du vil farvebehandle dit hår, så undgå semi-permanente shampooer. Gråt hår kan kun dækkes af en stærk farve. Sørg også for at vælge farver der er mørkere end naturligt hår, men maksimalt to toner. Hvis du gerne vil stoppe med hårfarvning over tid, så kan man nøjes med at påføre en snert af farve i rødderne og bruge et produkt der er en tone lysere end resten af håret.

Derudover, så trim spidserne mindst hver sjette uge. Med gråt hår bliver tørre spidser langt mere synlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *