Hvordan virker vandfast mascara og hvordan bruger man det?

Hvilke slags vandfaste kosmetikprodukter kender du til? Nogle af de mest populære er udviklede til brug på øjnene, såsom øjenskygge, eyeliner, og mascara. Disse produkter er ofte producerede til at modstå tårer, sved, udfordrende vejrforhold, og gnidning. Men hvordan virker disse produkter egentlig? De indeholder som regel meget mindre vand end ikke-vandfaste produkter. Grunden til at disse produkter ikke løber er at de indeholder polymer, planteolier, voks, eller harpiks. Disse ingredienser sætter sig fast på øjenvipperne eller huden og skaber et vandtæt lag med pigmenter og plejende stoffer. Vandfast mascara indeholder keratin eller biotin som stimulerer og ernærer øjenvipperne så de vokser og genopbygges.

Det er dog langt fra alle vandfaste kosmetikprodukter som er sikre at bruge. Mange mascaraer og eyelinere kan irritere, da de ofte indeholder fikserende stoffer. Når du køber en vandfast mascara er det vigtigt at tjekke grundlæggende informationer såsom hvorvidt produktet er dermatologisk og oftalmologisk testede. På denne måde kan du tjekke at produkterne også kan bruges af folk med kontaktlinser og sensitive øjne.

tush

Det er også vigtigt at du ved hvordan du fjerner vandfaste mascaraer og øjenskygger. De mest effektive produkter er dual-action væsker og makeup fjernelseslotions med tyk konsistens. I mange tilfælde kan babyolie også gøre det. Når du fjerner makeup er det vigtigt at du ikke gnider hårdt mod vipperne, da dette kan hive dem ud og irritere huden. Det eneste du skal gøre er at dyppe en vatrondel i makeupfjerner og presse den mod øjenlåget. Vent til kosmetikken smelter og gentag hvis det er nødvendigt.

Hvordan bruger man vandfaste kosmetikprodukter? På samme måde som alle andre kosmetikprodukter! Som altid skal du passe på ikke at få produkterne i øjet, da de kan forårsage irritationer og rødhed. Hvis du kommer til det anbefales det at rense øjnene med varmt vand og fjerne kosmetikproduktet med en særlig lotion. Varm altid vandfast foundation op i håndfladerne før du bruger det på huden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *