Hvordan bruger man en hårpudder?

Hårpudder vil øge hårets volumen uden at skade det. Det er et alternativ til hårsprays, mousse og andre stylingprodukter, og gør ikke håret stift, groft eller kalkagtigt. Hårpudder er nemt at bruge – det kræver kun at man påfører det i røddernne. Som resultat, er frisuren voluminøs og frisk. Hårpudderen kan have ekstra egenskaber der giver glans. Dens lile størrelse lader dig opbevare den nemt i kosmetikpungen. Hvordan bruger man hårpudder og hvem er den beregnet til? Hvordan virker hårpudder og hvordan vælger man den rette?

Hvordan bruger man hårpudder?

For at påføre hårpudderet, så rysk beholderen godt, påfør en lille mængde pudder i håndfladerne og kør hænderne gennem rødderne. Hvis du bruger for meget pudder, vil dit hår blive svært at style da det kan blive stift. På den anden side, hvis du har tyndt og fint hår, så kan du påføre lidt større mængder til spidersne, da det vil fortykke dem. Friser ikke dit hår før du vasker dit hår.

Hårpudder – hvem er det anbefalet til?

Hårpudder bør bruges af dem der gerne vil løfte håret ved rødderne og tilføje mere volumen. Denne løsning er god for dem der kan lide hurtig styling og som altid manngler tid. Det er også en løsning til dem der næsten er lige så gode som professionelle hårstylister, da hårpudder garannterer tilfredsstillende effekter på håret på trods af manglende erfaring. Dette produkt er for dem der ønsker at friske frisuren op efter en lang dag. En ekstra fordel ved hårpudder, er den lille størrelse, da den er nem at tage med.

Hvordan virker hårpudder?

Hårpudder indeholder mikrofibre eller mikropartikler der er beregnet til at klistre til håret ved rødderne, og som resultat vil løfte det op i rødderne. Dermed vil håret virke tykkere og fyldigere, ås derfor er pudderet ekstra godt til tyndt, delikat og fint hår.
Desværre har hårpudder også bivirkninger, f.eks. kan det tilstoppe porerne i hovedbunden, være besværligt at fjerne, og gør håret svært at frisere. Derfor, efter man har påført hårpudderet, så vask håret og hovedbunden grundigt med en rensende shampoo.
På samme tid, er der også hårpudder for folk med vigende hårgrænse, udtyndende hår og pletskaldethed. I dette tilfælde, så vælg en formel der er tæt på din almindelige hårfarve.

Hårpudder giver følgende resultater:

 • Hårvolumen – det tilføjer volumen til svagt, fladt hår der mangler modstandskraft. Det tillader dig at få den ønskede volumen til din frisure uden at bruge en hårtørrer eller frisering af håret. Takket være dette, vil dit hår undgå kontakt med høje temperaturer, der har skadelige effekter.
 • Hårstruktur og form
  Hårpudder lader dig forme håret. En fyldig hestehale, løftet pandehår eller “bob” er nogle af mulighederne med dette produkt.
 • Frisurens holdbarhed
  Selvom hårpudderet ikke gør håret stift, så kan det fastholde frisuren i lang tid.
 • Hårets fleksibilitet
  Hårpudder forøger hårets modtageligehed for styling. Derudover kan du beslutte hvilke dele af håret bør fikset ordentligt og hvad der skal forblive frit og klar til ekstra styling.
 • Friskhed af håret
  Eftersom hårpudder er i løs form, så kan hovedbunden virke tør og skjule fedtethed i håret. Som resultat, vil din frisure se friskere ud i længere tid.
 • Mat finish
  Hårpudder vil virke til din daglige frisure og når du skal bruge en perfekt frisure i flere timer.

Hvordan vælger du en hårpudder?

Et vigtigt kriterie når man vælger en hårpudder, er kompositionen. Det sidste vil fortælle dig hvordan et bestemt produkt vil virke på dit hår, men du vil først vide det med sikkerhed når du selv har prøvet det. Hvis hårpudderet du har valgt, får dit hår til at klistre sammen, er ubehageligt at røre ved, eller føles groft, mister glans og knækker, eller er svært at samle og fjerne pudderet fra, så har du ikke valgt det rette produkt.

Det er derfor en god idé at matche hårtypen med hårpudderet. Hvis dit hår har tendens til at blive fedtet, så brug almindelige puddere. Hvis din hovedbund tørrer ud, så brug puddere der har ekstra blødgørende ingredienser. De bedste eksempler på disse produkter, er babypudder der indeholder olivenolie. Et vigtigt kriterie er også farven på pudderen, som bør matche den nuværende hårfarve.

Glem ikke at brugen af pudder er en ad hoc løsning og god til krisesituationer. Det er ikke en erstatning for almindelig hårvask og brugen af balsam, som ikke blot hjælper håret men også har specielle funktioner. Derudover, er en varieret kost og indtagelse af madvarer der har masser af vitamin A og E lige så vigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *